No passis de roda a roda

'No Passis de Roda a Roda' organitzat per la Lliga d'Afectats Reumatològics, en col·laboració amb la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona. És un programa  dirigit a la comunitat educativa en el que es consciencia a l’alumnat en el civisme i proactivitat envers a les persones amb discapacitats físiques i/o orgàniques i la seva situació, amb xerrades informatives i orientatives per la prevenció d’accidents en tots els àmbits.

El programa inclou activitats participatives d’esport com el bàsquet amb cadira de rodes, jocs o circuits en els que es posa en pràctica i de manifest la problemàtica i limitació que suposen les barrers arquitectòniques.  

Seqüenciació de l'activitat

Part teòrica:

Xerrada interactiva per part de dos monitors amb discapacitat física sobre el que comporta anar en cadira de rodes, la prevenció d'accidents i sobre les seves vivències. En aquest apartat els alumnes poden preguntar als monitors els seus dubtes.

Part pràctica:

Circuit de detecció de barreres arquitectòniques per el centre educatiu i pràctica d’un esport unificat (bàsquet, boccia, tennis taula...)

Activitats complementàries

Dins del programa 'No Passis de Roda a Roda' se celebra cada any un concurs fotogràfic i literari amb els alumnes que hi han participat. En aquest concurs hi ha diferents modalitats de participació:

  • Experiència fotogràfica: concurs de fotografies de temàtica d’imatges que tinguin a veure amb la discapacitat: vida diària, esport, barreres arquitectòniques
  • Certamen literari: recull de contes sobre temes relacionats amb la discapacitat
  • Recull de frases i reflexions sobre el món de la discapacitat

En acabar el curs es realitza el lliurament de premis i s'edita un llibre on es recullen les fotografies, contes i frases dels alumnes.

 

 

 
 

 

 
 
 

 

 

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org