Premis ONCE Catalunya a la Solidaritat i la Superació

"POLSERES VERMELLES", LA RADIO, LA CASA DELS XUKLIS... PREMIS ONCE CATALUNYA A LA SOLIDARITAT I LA SUPERACIÓ

08 de novembre del 2011

Els premis ONCE Catalunya a la Solidaritat i la Superació són de periodicitat bienal i reconeixen 11 persones o entitats que destaquen per l'estímul i la defensa de la integració de persones amb qualsevol tipus de discapacitat o pel seu afany de superació.

També s'ha guardonat a la Fundació Privada Altem (Girona), Joan Josep Artero, Inés Grau, Alba de Toro i ‘El Camí dels somnis’, Mª. José Vázquez (a títol pòstum), Carmina Ferré (Tarragona), Prodis (Terrassa) i Elisabet Pedrosa i Gina

Els Premis ONCE Catalunya a la Solidaritat i la Superació, que el dia 7 de novembre van celebrar la seva 6ª edició, tenen la finalitat de reconèixer persones, entitats o empreses que, en opinió del jurat, han exaltat valors relacionats amb la integració de les persones discapacitades i la superació de barreres físiques i mentals, així com a les persones que han treballat i lluitat per la superació individual o col·lectiva des dels seus àmbits d'actuació personal i professional.

L'ONCE Catalunya convoca aquests premis cada dos anys i compte amb un Jurat presidit pel delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau, i format per la direcció  dels principals mitjans de comunicació de Catalunya, el Col·legi de Periodistes i el president del COCARMI (Comitè Català de Representants de Minusvàlids), Francesc Pérez.

En la gal·la  van participar el president de l'ONCE i la seva Fundació, Miguel Carballeda, la vicepresidenta de l'ONCE, Teresa Palahí, el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau, la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sra. Joana Ortega, el conseller de Benestar i Família, Hble. Sr. Josep Lluís Cleries, representants de l'Ajuntament de Barcelona, de la Diputació de Barcelona, i del Parlament de Catalunya, representants d'associacions del món de la discapacitat, institucions socials i culturals de tot el país.

En el transcurs de l'acte que va ser conduït per la periodista Núria Solé, presentadora de TV3, els guardonats van rebre una escultura, creada per l'escultor sord-cec Andrés Clariana, que des de la primera edició en l'any 2001 ha estat el símbol d'aquests premis.

Aquest any el Jurat ha decidit atorgar els 11 guardons a les següents persones i entitats:

- Fundació Privada Altem (Girona)
- Joan Josep Artero
- Inés Grau
- Alba de Toro i "El Camí dels somnis"
- Mª. José Vázquez (a títol pòstum)
- Carmina Ferré (Tarragona)
- "Polseres vermelles"
- Prodis (Terrassa)
- La casa dels Xuklis
- La radio com servei social
- Elisabet Pedrosa i Gina

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org