Jo, Vida Sana: aprenent salut

En el darrers anys, els mitjans de comunicació s'han fet ressò de nombroses notícies relacionades amb l'obesitat i el sobrepès. Espanya ha aconseguit el lloc número 3 del rànquing europeu sobre l’obesitat i el sobrepès infantil, arribant a xifres com el 34% dels menors en edat escolar presenten aquesta problemàtica. A grans trets, els principals causants són la dieta desequilibrada i el sedentarisme. Vida sana: Aprenent Salut, organitzat per la Xarxa Solidària per la Igualtat en col·laboració amb la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, neix de la voluntat d’educar als més petits sobre les pautes alimentàries, d’higiene i d’activitat física que tota persona a de seguir per a evitar possibles malalties.

Seqüenciació de l'activitat

Part teòrica:

Explicació de la importància de l’alimentació sana i equilibrada, del hàbits higiènics i de respecte a l’entorn a partir de la piràmide dels aliments. A més a més, informar sobre les malalties associades a una dieta desequilibrada.

Part pràctica:

Els/Les alumnes podran elaborar postres saludables i divertits fent formes amb les fruites.

Activitats complementàries

Dins del programa 'Jo, vida sana: aprenent salut' se celebra cada any un concurs fotogràfic i literari amb els alumnes que hi han participat. En aquest concurs hi ha diferents modalitats de participació:

  • Experiència fotogràfica: concurs de fotografies de temàtica d’imatges que tinguin a veure amb la discapacitat: vida diària, esport, barreres arquitectòniques
  • Certamen literari: recull de contes sobre temes relacionats amb la discapacitat
  • Recull de frases i reflexions sobre el món de la discapacitat

En acabar el curs es realitza el lliurament de premis i s'edita un llibre on es recullen les fotografies, contes i frases dels alumnes.

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org