Eduquem en valors, actituds i hàbits saludables

Promovent valors, generant actituds i assentant hàbits

La Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica – MESTRAL Cocemfe Tarragona, en col·laboració amb La Lliga d’Afectats Reumatològics i Discapacitats de les Comarques de Tarragona i l’Associació Xarxa Solidària per la Igualtat, oferten un seguit de programes, dirigits a la comunitat educativa, amb l’objectiu de fomentar valors, actituds i hàbits posant èmfasi en les generacions més joves de la nostra societat, per tal que els adoptin i els puguin validar en un futur.

Programa general 2015-2016

 

ELS PROGRAMES

'No passis roda a roda', realitzat en col·laboració amb la Lliga d'Afectats Reumatològics, va dirigit a l'àmbit educatiu. A través de xerrades informatives i una activtat pràctica, com un partit de bàsquet en cadira de rodes o realitzant un circuit de barreres arquitectòniques, intenta conscienciar als nens i joves de cicle superior de primària i secundària obligatòria sobre la importància de ser responsables quan es condueix tant un ciclomotor com un automòbil.

 

'Jo, vida Sana: aprenent salut' Programa elaborat en col·laboració amb la Xarxa Solidària per la Igualtat. Està dirigit als alumnes de Priària i Secundària per tal d'obrir una reflexió sobre aquelles accions que ens aporten una inversió en salut per a tota la vida.

 

‘Superant barreres’ està adreçat a les escoles de primària i secundària. L’objectiu principal és aconseguir la plena normalització del col·lectiu de persones amb discapacitat. Descobrint personatges històrics que han sigut rellevants tot i tenir algun tipus de discapacitat, els nens veuen que tenir una discapacitat no implica no poder fer realitat els reptes.

 

Iguals en la diferència  promou la reflexió de les desigualtats entre la població jove, un marc de raonament on es pretén oferir un programa de sensibilització social contra la violència masclista. Proporcionar eines i recursos per promocionar una reflexió entre els nois i noies, des de les besants del respecte mutu entre sexes.

 

'Obre't al món' es realitza en col·laboració amb la Xarxa Solidària per a la Igualtat i tracta de fomentar la solidaritat i el respecte envers les persones amb discapacitat sense discriminació per origen, sexe, cultura,…

 

 

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org