CATALUNYA, PAÍS D’ACOLLIDA

La Xarxa Solidaria desenvolupa el programa d’interculturalitat. Un dels objectius del programa és l’organització de jornades per a diferents habitants de Catalunya originaris d'altres països. Mitjançant trobades informals en diferents llocs de cada ciutat, es donaran a conèixer les diferents llengües i cultures dins d'un marc de respecte, comunicació i enriquiment personal.

PROGRAMA DE RÀDIO TAN A PROP

Tan a prop és un programa radiofònic setmanal l'objectiu del qual és donar a conèixer cultures més o menys llunyanes de la catalana a través d'entrevistes amb persones provinents de diversos països d'arreu del món i que actualment viuen a Reus. A la vegada, també és la intenció del programa reflectir les sensacions que aquests nouvinguts han tingut en conèixer la cultura catalana i a l'hora de conviure amb ella.

Estructura del programa:

El gruix del programa és l'entrevista al convidat. Aquesta entrevistaés complementa amb diferents talls sonors com poden ser cançons i fragments d'àudio de programes de televisió, pel·lícules, etcètera, que serveixen per il·lustrar-la.

Altres:

Per tal de complementar el programa de ràdio ia mb la ifnalitat de dotar de perdurabilitat el seu contingut, hi ha en projecte crear-ne un blog on penjar-hi articles a partir de les entrevistes així com informacions addicionals que puguin resultar d'interès.

 

VISITA CULTURAL AL MONESTIR DE POBLET

El dia 3 de desembre de 2011, en el marc del programa de MESTRAL - Cocemfe Tarragona "LA CULTURA ACCESSIBLE" amb el motiu de comprovar l'accessibilitat al monument i continuar amb la Ruta de Cister, es va organitzar una visita al Monestir de Poblet, una de les abadies cistercenques més grans i completes del món. Poblet és el monestir més gran de la Ruta del Cister i l'únic masculi que manté comunitat de monjos.

Veure les fotos...

Veure el resum de les activitats en el marc del projecte interculturalitat...

 

JORNADA CULTURAL DEL CICLE "TERTÚLIES ENTRE AMICS": CUINA DEL MÓN A CASA NOSTRA

El dia 27 de maig, es va continuar el cicle de les tertúlies sobre aspectes diversos de les cultures del món, amb la jornada "CUINA DEL MÓN A CATALUNYA". Veure més..

 

VISITA CULTURAL AL MONESTIR DE SANTES CREUS

El dia 21 de maig de 2011, es va organitzar una visita al Monestir de Santes Creus a la província de Tarragona amb un itinerari especial per a la comprovació de l'accessibilitat al monument, en el marc del programa de MESTRAL - Cocemfe Tarragona "LA CULTURA ACCESSIBLE". Veure més...

 

JORNADA CULTURAL DEL CICLE "TERTÚLIES ENTRE AMICS": IDIOMES DEL MÓN A CASA NOSTRA"      Biblioteca Central Xavier Amorós  ( el dia 22 de Febrer  2011) amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Llengües maternes

La jornada es va dividir en tres parts:

La primera part va ser enfocada a la presentació de les principals llengües del món. Vam veure les característiques de cadascun dels idiomes representats per persones assistents.

La segona part es va dedicar a veure com es diuen algunes frases típiques: salutacions, preguntes, etc... i també  vam aprendre en 5 minuts les principals pautes per a llegir aquestes frases en totes les llengües amb representants presents.

La tercera part va consistir en explicar la història del Petit Príncep en diferents idiomes. Vam construïr la història amb una frase en cada idioma (català, castellà, francès, holandès, alemàn, anglès, àrab, rus, coreà,  amharic d'Etiòpia, portuguès).

Veure el poster...

Veure les fotos de la jornada...

Veure el resum de les activitats en el marc del projecte d'interculturalitat...

 

PLANTADA D'ARBRES, el dia 12 de febrer 2011

Una festa simbòlica on persones de molts i variats països (India, Romania, República Dominicana, Bolivia, França,  Bèlgica, Russia, Marroc,  Ucraïna) van anar a plantar un arbre cadasqu per així demostrar que comencen a tenir arrels al païs, ja que totes elles estan aprenent català per diversos mitjans. Veure fotos... 

 

JORNADA CULTURAL, el dia 29 de gener 2011

Assistents: 26 persones de  Catalunya, Espanya, França, Bélgica, Marroc, Republica Dominicana, Bolivia, India, Ucraïna, Russia.

Anada a l’ermita modernista de Montserrat a Montferri, amb l’esmorzar a la plaça de l’ermita. Visita al museu d’eines del camp a Picamoixons. Dinar a Rodonyà amb plats típics de Catalunya. Veure més... 

 

 

 

 

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org