Inserció Laboral Internacional

Mestral va participar al projecte internacional

“Tots tenim dret a treballar”

La Federació Mestral-Cocemfe Tarragona ha col·laborat durant el 2011 i fins al 2013 al programa internacional de la Unió Europea Grundtvig. “Tots tenim dret a treballar” ideat per ’associació creada per Lituània, Letònia, Reino Unido, Irlanda i Espanya i que es basa en aconseguir millorar les problemàtiques relacionades amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

El programa es va engegar el setembre de 2011 quan la Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona i organitzacions de quatre països més (Letònia, Regne Unit, Lituània, Irlanda) es van associar. L’objectiu ha estat compartir coneixements i experiències que s’han desenvolupat fins avui per adaptar-se a les situacions locals i crear noves eines que garanteixin la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

L’eix principal del projecte s’ha centrat en resoldre la qüestió de com superar les barreres i obstacles, tant de la societat com de la pròpia persona amb discapacitat, per tal de millorar les seves oportunitats d’accedir a un lloc de treball i ser plenament valorades en el mercat de treball per la totalitat dels Estats Membre de la Unió Europea. A més de fer un especial èmfasi en els diferents aspectes de la inserció laboral de les persones amb discapacitat, el programa també ha valorat com a necessari el paper de l’educació i la necessitat de crear una accessibilitat universal en tots els sentits, així com, la conscienciació per part de les empreses.

Tot aquest plantejament s’ha fet pràctic mitjançant estades a les ciutats d’origen de cadascuna de les ONG on els membres han pogut conèixer de primera mà les diferents característiques i mètodes que s’apliquen en cada país i valorar la seva efectivitat.

Fruit d’aquest projecte ha nascut el portal web http://employright.eu/uk/ir_grundtvig.html que pretén ser un espai on poder compartir les diferents conclusions que han pogut apuntar els diferents participants.

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org